Despre mine

Mă numesc Leon Magdan, dar cei mai mulți copii și părinți mă cunosc ca Profesorul de joacă. Îmi place enorm să lucrez cu copiii și nu mă văd făcând altceva. Pe de o parte scriu cărți pentru copii, iar pe de altă parte pun în scenă spectacole cât mai interesante și mai surprinzătoare. Încerc să-i fac pe copii să se bucure și să învețe ceva bun cu drag, cu zâmbetul pe buze. Și când spun asta, mă refer la copiii de toate vârstele, de la 4 la 84 de ani. Căci, indiferent de vârstă, fiecare din noi rămâne în adâncul sufletului un copil. Copilul acesta, din sufletul nostru, are nevoie să se joace și să se bucure. Și cred că nimic nu poate fi mai frumos în viață, decât să copilărești odată cu copiii sau cu nepoții tăi.

 

VIZIUNE:

Constantin Brâncuși spunea „când nu mai suntem copii, suntem deja morți”. Asta încerc și eu să transmit: să fii și tu copil la orice vârstă. Ce înseamnă să fii copil: să te bucuri de orice lucru neînsemnat, să fii mereu curios, să vezi lumea mai bună decât este, să ierți cu ușurință, să iubești necondiționat, adică să trăiești cu adevărat. Asta încerc să-i învăț pe cei mici, dar și pe cei mari, în spectacolele mele.

MISIUNE:

Misiunea pe care mi-am asumat-o, alături de echipa pe care am selectat-o lângă mine, este de a transmite aceste valori tuturor copiilor, de orice vârstă. De a-i face să privească lumea ca pe o minune. Căci toate cele din jurul nostru sunt uimitoare și interesante și din toate putem învăța câte ceva. Și o putem face cu drag, cu zâmbetul pe buze, bucuroși și încântați de minunățiile din jurul nostru.

Doresc de asemenea să transmit valorile acestui neam, și o fac atât prin spectacole cât și prin cărticele frumoase, potrivite pentru mâinile și sufletul unui copil.

 

PROIECTE:

Cum sunt un vizionar din naștere, mereu visez noi și noi modalități de a-mi pune în practică misiunea pe care mi-am ales-o. Dar, cum timpul și spațiul sunt limitate, am dezvoltat până acum următoarele proiecte:

Editura Magdan conțin povești moralizatoare, scrise într-un limbaj popular, colorate și potrivite pentru îndemânarea și nevoia de creștere sufletească a celor mici.

Spectacole pentru cei mari și pentru cei mici– sunt spectacole speciale pe care le țin de câțiva ani prin toată țara. De ce sunt speciale? Pentru că au un format nemaivăzut, spectacole dedicate întregii familii. 

Petreceri si Evenimente– organizăm, de asemenea, petreceri spectaculoase pentru zile de naștere speciale, căutări de comori prin București, ieșiri în parc cu diverse aparate care mai de care mai năstrușnice, sau chiar plimbări cu ponei și trăsurica!

Clubul profesorului de joacă– este un club pentru întreaga familie. Organizat în centru, la magazinul Cocor, acesta va deveni cu siguranță clubul preferat al familiei tale! 

Ceata lui Magdan - Inscrie-te si tu ! – este un club virtual, în care se pot înscrie toți cei dornici de lucruri frumoase și bune. Chiar dacă ești la distanță de noi, sufletește putem fi aproape. Înscrie-te în clubul nostru și vei primi o mulțime de materiale informative și distractive de cea mai bună calitate, toate marca Leon Magdan – Profesorul de joacă.

 

MOMENTE MEMORABILE:

Momentul care m-a impresionat cel mai mult în activitatea cu copiii este următorul:

Realizez, cât de des pot, spectacole gratuite la spitalele de copii. Odată, la un asemenea spectacol, la Spitalul Marie Curie din București, am chemat pe scenă trei voluntari, dintre copiii bolnavi care erau în sală. Unii erau cu părinții, alții cu asistente medicale, câțiva erau chiar în cărucioare. Toți în pijămăluțe, dar veseli și curioși. Pe scenă a venit imediat o fetiță drăgălașă, cu gura până la urechi, nerăbdătoare să joace alături de mine în sceneta ce urma. Când am luat-o de mână, m-a trecut un fior. Mânuța ei era foarte fierbinte, avea temperatură mare. M-a surprins acel moment la care nu mă așteptam. Poate că cei mai mulți adulți, la o asemenea temperatură, nici nu s-ar fi dat jos din pat, dar ea, draga de ea, se bucura cât putea de tare de spectacol. Și eu, ca și ceilalți adulți, încercăm să-i învățăm pe copiii câte ceva, dar, de fapt, de multe ori, noi avem ce învăța de la copii.

 

Cu drag,

Leon Magdan

Profesor de joacă

 
 
 
 
Accesări: 10476

Colaboratori